+420 607 683 430
info@fitkustka.cz
facebook.com/fitkustka PODZIMNÍ REDUKČNÍ KURZY srovnejte si jídlo na talíři i v hlavě - zdravé a efektivní hubnutí bez jojo efektu.
Fitkustka-banner-01
Fitkustka-banner-02
Fitkustka-banner-03
Fitkustka-banner-04
Fitkustka-banner-05
Fitkustka-banner-06
Fitkustka-banner-07
Fitkustka-banner-08
Přihlášení
newsletter
... nabídky, novinky, slevy

Cesta k hubnutí, příběh Dáši.

Zhubnutí nepřicházelo ani po půl roce. Stačilo změnit jídelníček.

„Ve svých 39 letech jsem se dostala na váhu, kterou jsem měla před prvním dítětem, tedy ve 26 letech. Ještě před půl rokem jsem nevěřila, že je něco takového možné. Cítím se vnitřně silná a jsem mnohem sebevědomější. Mohu si dovolit nosit upnuté a vypasované oblečení.“ Tak popisuje své současné pocity dvojnásobná maminka Dagmar Erhartová.

Dáša od svých 30 let bojovala s kilogramy, které jí zůstaly po porodu druhého syna. Zkoušela nejrůznější diety, ale úspěch se stále nechtěl dostavit, místo toho akorát přibírala.
Nezabralo ani cvičení. „Chodila jsem na aerobik a pilates, ale ani jedno mi nepomohlo. Vyzkoušela jsem i spinning, ze kterého jsem ale hned po první hodině dostala svalovou horečku a následně skončila na pohotovosti, cvičení s osobním trenérem, ale narostly mi akorát svaly a zmohutněla jsem“ vypráví Dáša.

Zadek a stehna se zvětšovaly

Přesto se ale nevzdávala a začala pravidelně chodit do posilovny. V horní části těla se jí sice podařilo zmenšit objem, v problematických partiích přes zadek a stehna ale objem přibýval. „Vytouženého zhubnutí jsem se nedočkala ani po půl roce cvičení. Asi to bylo vysokou zátěží. Myslela jsem si, že čím víc budu cvičit a čím větší budu mít zátěž, tím rychleji a lépe zhubnu. Opak ale byl pravdou,“ říká Dáša.

Pak přišla pomoc

Nakonec se ale vše v dobré obrátilo. V šatně posilovny totiž potkala Janu Platilovou, která ji po chvilce povídání o cvičení, redukčních kurzech a hubnutí prozradila, že se mimo jiné zabývá výživovým poradenstvím a že pokud bude chtít, může ji s hubnutím pomoci.

„Bylo to jen na mně. Jelikož jsem již pár výživových poradců vyzkoušela a nikdy jsem spokojená nebyla, trvalo mi skoro půl roku, než jsem Janě zavolala a požádala ji o pomoc. Sešla jsem se s ní v polovině září 2015. Na schůzku jsem přišla i s manželem, který v naší rodině vládne kuchyni, aby mohl Janě říct, co převážně vaří a co běžně jíme,“ líčí Dáša.



Bez sladkostí se neobejde – ale vůbec to nevadí

Od konce září dodržuje jídelníček, který pro ni Jana připravila. V jídelníčku nemá nic, co by předtím běžně nejedla. „Mám pouze upravené množství kalorií, bílkovin, sacharidů a tuků na den tak, abych efektivně hubla. Jídelníček obsahuje i pro mě nezbytné sladkosti. Mám také volné víkendy, kdy během dne mohu jíst cokoli. Nikdy jsem takový přístup nezažila, po návštěvě výživového poradce jsem byla pokaždé zklamaná. V jídelníčku byla jídla, která jsem znala. Neměla jsem problém s nákupem a sháněním potravin, protože Jana zařadila jídla a výrobky ze supermarketů, kam chodím běžně nakupovat. Janě je možné kdykoli přes den zavolat a poradit se s ní. Je vždy příjemná,“ libuje si Dáša.

Cvičení konečně začalo zabírat

Aby šlo hubnutí lépe, začala s Janou dvakrát týdně cvičit. Váha a objem šly rychle dolů. „Nyní mám již o 7 kilogramů méně, obvod stehen se zmenšil o 6 centimetrů, přes boky o 7 centimetrů a přes pupík o 8 centimetrů. Zhubla jsem o dvě konfekční velikosti,“ popisuje Dáša nadšeně.
Přestože už je se svou postavou spokojená, jídelníček dodržuje dál. Vůbec ji to totiž neomezuje a nemá pocit, že by držela nějakou dietu. „Mám pouze upravené porce a vím, jaké potraviny spolu kombinovat, aby nedošlo k jojo efektu. Vždy po měsíci alespoň na týden jídelníček vynechám a zkouším, jestli si váhu dokážu udržet. Ještě nikdy jsem znovu nepřibrala. Jakmile se vrátím k jídelníčku, pokračuji v hubnutí,“ říká Dáša.


Vhodné potraviny jsou základ

I po 5 měsících spolupráce chodí s Janou dál dvakrát týdně cvičit a jednou týdně do jejího redukčního kurzu se spalovacím cvičením. „Je pro mě velkým přínosem, dozvím se na něm totiž, jaké potraviny mohu vyměnit a za co. Nechybí ani ukázka vhodných potravin, které Jana na kurzy nosí, abychom je mohly ochutnat. Hned se lépe kupují nové věci, když už předem víte, jak chutnají. S Janou rozhodně nechci přestat spolupracovat,“ už teď Dáša moc dobře ví.
A ještě její pozitivní slova na závěr: „Všem, kteří bojují s váhou, objemem a jídlem, spolupráci s Janou vřele doporučuji. Nejen proto, že je pořád v dobré náladě, umí pochválit a skvěle motivovat, ale hlavně dokáže pomoci. V jídelníčku, který vám připraví, nenajdete žádnou potravinu, kterou nemáte rádi nebo běžně nejíte.“

Chcete-li zhubnout, absolvujte celkovou proměnu s Fitkůstkou pod vedením Ing. Jany Platilové. Objednávejte a začnete hned (zde).